A Random Image
vbar

Ervaringen

De CQ-index is een vragenlijst die meet hoe tevreden men is over de ontvangen behandeling. Na het laatste gesprek hier krijgt u deze vragenlijst toegestuurd. In de afgelopen jaren zijn hieruit de volgende cijfers uitgekomen:

UITVOERING BEHANDELING
Op een schaal van 0-10 werden cliënten gevraagd een rapportcijfer te geven voor de ontvangen behandeling. De gemiddelde waardering in 2022 was 8,65.

BEJEGENING
Op een schaal van 0-5 werd gevraagd hoe tevreden men was over de bejegening door de behandelaar. In 2022 was de gemiddelde waardering 4,92.

SAMEN BESLISSEN
Op een schaal van 0-5 werd gevraagd in hoeverre de cliënt betrokken werd bij keuzes over de behandeling. In 2022 was de gemiddelde waardering 4,60.

*

Mijn huisarts adviseerde Karen voor de behandeling van PTSS. Tijdens de intake voelde ik mij al snel op mijn gemak en werd een plan van aanpak gemaakt. Het kortdurende traject was intensief met EMDR afgewisseld met gesprekken. Karen heeft mij helpen vertrouwen op mijn eigen kracht en zelfvertrouwen, waardoor ik dit traject goed ben doorgekomen. Karen heeft mij adviezen gegeven voor tijdens en na dit traject. Ik heb mij altijd begrepen en gehoord gevoeld. Karen heeft naar mijn ervaring een heldere, duidelijke en realistische aanpakt, afgewisseld met empathie en begrip. Karen heeft mij heldere inzichten gegeven en gewerkt aan mijn empowerment.

*

In slechts zes of zeven behandelingen heeft Karen mij geholpen om dingen waar ik al meer dan dertig jaar mee rondloop een plek te geven. Dankzij haar ben ik anders gaan kijken naar mezelf en naar de wereld. Karen heeft me onvoorstelbaar goed geholpen en daarvoor ben ik haar dankbaar.

*

Ik ben zeer tevreden over de behandeling door Karen Nagel, bij haar voelde ik alle ruimte, veiligheid, betrokkenheid en deskundigheid die ik me kan wensen. Helaas ben ik nog niet waar ik hoopte te zijn, wel heb ik meer inzicht in mijn persoonlijkheid en het proces wat ik doormaak. Dit is nog een lange weg te gaan en ik ben Karen Nagel heel dankbaar dat ze dit deel van mijn reis heeft begeleid!

*

Karen is een kundige psycholoog die gericht luistert naar je ervaringen en problemen. Ik heb nooit het gevoel gekregen dat ze me vreemd vond of dat ze me bevooroordeelde. Ook voelde ik me als persoon erkend en werd ik niet gekenmerkt door alleen mijn problemen. Bij Karen voelde het als thuiskomen en ik kan goed vooruit met haar gegeven advies. Ontzettend bedankt Karen!

*

Karen creëert een veilige omgeving, luistert goed naar wat je zegt, maar stelt ook kritische vragen en is realistisch. Ze zegt waar het op staat en doet dat met tact. Ze heeft een warme persoonlijkheid, maar houdt altijd professionele afstand. Bij elke afspraak was ze goed voorbereid. Ik voelde me gehoord en gezien als mens en niet als patiënt. Karen gaf mij inzicht in de patronen waar ik tegen aanliep. Ze gaf me stof tot nadenken en tips om vaste patronen te doorbreken. Ik kan ik haar echt aanraden als specialist. Mocht ik in de toekomst nog hulp nodig hebben, dan zou ik weer voor haar kiezen.

*

Ik kwam bij Karen omdat ik bovenmatig piekerde. Karen hielp me onderzoeken waar mijn gepieker vandaan kwam, ze liet me opnieuw nadenken over mijn overtuigingen en er anders naar kijken. Met EMDR lukte het bovendien om angstige gedachten minder bedreigend te maken. Karen is vriendelijk, no-nonsense en grappig, ze luistert goed, stelt rake vragen en geeft je concrete tips. Mocht ik in de toekomst nog een keer hulp nodig hebben, dan zou ik zeker opnieuw voor haar kiezen.

*

Ik voel me vanaf het eerste gesprek enorm op mijn gemak bij Karen. Vond het erg spannend om de stap te zetten, maar ze wist me op een hele warme manier gerust te stellen. Hierdoor kon ik mij goed bloot geven en heb ik echt veel aan de behandeling gehad. Ben Karen erg dankbaar voor haar kundigheid, rust en warme karakter.

*

Karen weet een veilige omgeving te creëren waardoor ik altijd het gevoel heb gehad mijzelf te kunnen zijn. Ze laat je meedenken en luistert goed naar wat je zegt. Bij elke afspraak wist ze waar we het over hadden gehad, ook al zaten er drie weken tussen. Karen heeft mij echt geholpen om inzicht te krijgen in mijzelf en in de zaken waar ik dagelijks mee worstel. Daarnaast is ze aardig en amicaal maar behoudt een professionele afstand. Daarom kan ik haar aanraden als specialist.

*

Het fijne aan Karen is dat ze je ziet als mens en niet als een nummer of cliënt die geholpen moet worden. Ze luistert echt naar je, neemt jou en je klachten serieus, heeft humor maar is tegelijkertijd ook nuchter en pakt een complex probleem kort samen tot iets kleins.
Verder geeft ze praktische tips en handvatten om verder te kunnen.
Als je psychologische hulp nodig hebt dan raad ik haar zeker aan.
Karen, bedankt voor je hulp en steun. Je bent een topper!

*

Ik ben bij Karen terecht gekomen voor EMDR. Tijdens deze behandeling kwamen er andere onderliggende zaken naar boven. De gesprekken met Karen hebben vooral geleid tot meer inzicht in hoe ik omging met mijn emotie en gevoelens en hoe ik hier op een meer helpende manier mee om kon gaan. Inzicht wat door werkt zelfs na de gesprekken met Karen zijn geëindigd. Karen is eerlijk, nuchter, communiceert helder, heeft compassie en humor waardoor ik me prettig heb gevoeld tijdens de gesprekken.

*

Ik kwam bij Karen voor mijn angstklachten, negatieve gedachten en verlatingsangst. Karen stelde EMDR therapie voor, iets wat mij ontzettend heeft geholpen. Ze luistert ontzettend goed, begrijpt je en heeft echt aandacht voor jou en je probleem. Ik ben nu van mijn angstklachten af en zit een stuk beter in mijn vel! Ik kan Karen iedereen aanbevelen.

*

Ontspannen sfeer tijdens de gesprekken.
Karen kan moeilijke complexe situaties in een paar woorden goed samenvatten.
To the point en ze heeft een praktische aanpak met praktische tips.

*

Toen mijn huisarts adviseerde om naar een psycholoog te gaan was ik niet direct enthousiast maar vanaf mijn eerste bezoek aan Karen voelde het goed. Karen slaagt erin om op een ongedwongen manier een ontspannen en veilige sfeer te creëren waarin het makkelijk is om je hart te luchten, zelfs voor mensen zoals ik die niet graag over zichzelf praten. Als je dan toch naar een psycholoog moet dan is Karen een aanrader

*

Het fijne aan Karen is dat ze je echt ziet als mens. In plaats van een protocol af te werken kijkt ze naar wat je echt nodig hebt en wat er bij je past. Ze is empathisch, doortastend en begripvol. In de therapie had ik het idee dat we de beslissingen samen maakten en dat mijn wensen serieus genomen werden. Ook de therapie zelf heb ik als prettig ervaren: Karen had oog voor wat er in mij omging en waar ik behoefte aan had. Ze sloot daarbij goed aan bij wat ik al kon en heeft me geholpen vanaf daar verder te bouwen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er sterker uit ben gekomen. Al met al zou ik haar zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een goede therapeut.

*

Door een spoedverwijzing erg snel en goed geholpen. Karen creëerde een veilige omgeving om aan een onverwerkt trauma te kunnen werken met behulp van EMDR. Verder bood ze me een breed scala aan tools om mezelf verder te ontwikkelen. Hierdoor sta ik sterker in mijn schoenen en kan ik mezelf ook verder helpen op de zeker nog komende moeilijke momenten. Haar aandacht en geloof in mijn kunnen heeft hier flink aan bijgedragen. Voor mij is er niks zo mooi als hoe zij me heeft laten zien wat ik zelf allemaal kan. Zoek je een psycholoog die verder kijkt dan alleen de symptoom bestrijding dan raad ik haar van harte aan want Karen heeft de kracht om je weer in jezelf te kunnen vertrouwen.

*

Ik heb enorm veel gehad aan de fijne gesprekken met jou. Als ik denk aan hoe ik binnen kwam en hoe ik me nu voel, is dat een enorm verschil. Het heeft mij sterker gemaakt en heb ik een aantal dingen een plekje kunnen geven. Ik ben je echt ontzettend dankbaar. Bij jou heb je het gevoel dat je echt gehoord wordt en dat er ook iets mee gedaan wordt. Echt heel fijn.

*

Na al eerder psychologische hulp gehad te hebben, bij een andere instelling, kwam ik bij Karen terecht. Ik ben een tijdje heel erg ziek geweest, dit heeft er psychisch behoorlijk ingehakt. Ik was mijzelf niet meer, had angst-en paniekaanvallen durfde bijna niet meer alleen over straat en kreeg allerlei rare dwanghandelingen om deze angsten voor mijzelf te onderdrukken. Toen ik tegen Karen vertelde waar ik last van had begon zij over EMDR-therapie, ik had er via via al wel eens van gehoord maar het nog nooit meegemaakt… Er ging een wereld voor mij open! De sessies waren zwaar en heftig op emotioneel gebied; ik was dan ook echt de eerste paar dagen ontzettend moe. Na 2/3 sessies merkte ik duidelijk verschil en langzaamaan begon ik mijn leven weer terug te krijgen. Ik vond het weer leuk om ergens heen te gaan, kon alleen de straat op zonder direct in paniek te raken en de dwanghandelingen werden steeds minder. Na 5/6 sessies was ik klaar, ik had de tools in handen (vooral in mijn hoofd) om zelf aan de slag te gaan en weer te gaan genieten van hoe mooi het leven is.
Ik heb zin in de toekomst, kijk er naar uit en ga er met veel vreugde tegenaan!

*

Ik kwam bij Karen terecht ongeveer een half jaar na een stukgelopen relatie. Tijdens deze relatie zijn dingen gebeurd die een negatief effect hebben gehad op mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen en waar ik lastig met anderen over kon praten. Bij Karen voelde ik me echter meteen op mijn gemak en kon ik zonder enige terughoudendheid mijn verhaal vertellen.

Karen kan heel goed luisteren, is rustig, lief en eerlijk, voelde me goed aan, zegt waar het op staat en heeft een goede dosis humor. Ze wist gemakkelijk tot de daadwerkelijke problemen door te dringen. Dit heeft ertoe geleid dat ik snel met EMDR therapie kon beginnen. In het begin was dit heftig, maar ik merkte al snel verschil in hoe ik over zowel de relatie als mezelf dacht. Elke week hielp Karen me weer een stukje te verwerken.

Naast het verwerken van de nare dingen, heeft Karen me geholpen inzicht te geven in mijn eigen fouten. Ik heb geleerd hoe ik bepaalde patronen kan herkennen en weet inmiddels wat ik moet doen als ik hierin terug val. Ik heb geleerd ‘te voelen’ en naar mezelf te luisteren. Karen heeft me dingen geleerd waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben.

Na mijn behandelingen bij Karen voel ik me oprecht weer gelukkig en ga ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet!

*

Via de huisarts kwam ik terecht bij Karen.
Ik was wat gereserveerd omdat ik hiervoor niet de goede aansluiting vond met een psycholoog.
Bij Karen voelde het (bijna)meteen goed, ze is begripvol en kan goed luisteren
Ze geeft de goede dingen terug om over na te denken of als antwoord op een lastig gevoel.
Ze helpt gevoelens te verhelderen.
De EMDR – therapie heeft mijn verdriet, het grote gemis van mijn dochter in een ” ander hokje” geplaatst waar ik er beter mee om kan gaan.Het voelt anders, minder beladen en kost daardoor minder energie.
Karen is ook reëel, dit verdriet gaat nooit over, ik leer er mee leven.
Er is ook weer ruimte voor een beetje levensgeluk en daar heeft haar begeleiding me naar toe gebracht.
Heel veel dank!!!

*

Karen is lief en zorgt ervoor dat je je echt op je gemak voelt. Ze luistert goed en zorgt ervoor dat je door zelf na te denken en te voelen tot de kern komt. Mede door de begeleiding van Karen ben ik weer mezelf geworden en kan ik weer genieten van de dingen waarvan ik al lange tijd vergat te genieten. Bedankt voor de fijne en vaak ook gezellige gesprekken!

*

De gesprekken met Karen hebben mij veel geholpen. De sfeer was erg prettig en rustig. Ik had verwacht dat het wat ongemakkelijk zou zijn om de problemen waar ik mee zat met iemand die ik niet kende te bespreken, maar dit was bij Karen niet het geval. Ze luistert aandachtig en liet me een andere kant van de dingen zien, waardoor ze me erg geholpen heeft.

*

Ik ben goed geholpen en heb nieuwe stappen kunnen maken in het op orde brengen van mijn leven!

*

Karen kan in eerste instantie zakelijk overkomen, maar dat is ze niet. Je voelt je snel veilig en gehoord. Ik houd van haar aanpak; ze luistert, analyseert, geeft terug (ook met een vleugje humor) en geeft pragmatische opdrachten mee als ‘huiswerk’. Juist die opdrachten hebben me geholpen om mijn vastgeroeste denk- en gedragspatronen te doorbreken. Dus niet alleen praten en ‘hummen’, maar vooral het doen typeert haar aanpak!

*

Ik kwam bij Karen terecht vanwege studieproblemen. Vanaf de eerste afspraak voelde ik me op mijn gemak en kreeg het gevoel alles te kunnen zeggen door de open houding en sfeer bij Karen. Zij begreep mij en wist mij op de juiste manier te begeleiden/behandelen. Ik zag door Karen alles weer in een ander perspectief en heb weer een ritme kunnen krijgen.

*

Karen kan heel goed luisteren en weet de juiste vragen te stellen. Het werken met EMDR is intensief, maar goed te doen en heeft mij veel opgeleverd. Karen denkt mee en geeft ook praktische adviezen. Na 10 gesprekken kon ik verder.

*

Karen sloeg tijdens de eerste afspraak direct de spijker op de kop waardoor ik me begrepen en gehoord voelde. Ik was zelf al ver gekomen maar ik bleef hangen in het laatste stukje van het proces om weer de oude ik te worden. Karen heeft me hier in een korte tijd heel goed mee geholpen en daar ben ik haar erg dankbaar voor!

*

Ik wil je bedanken voor je hulp. Je hebt me de juiste handvatten gegeven om met “mijn” moeilijkheden om te gaan en om bepaalde gedachtes anders weg te zetten. Ik voel me sterker en weet dankzij jou hoe ik dingen aan moet pakken, maar ik weet vooral ook dat het niet erg is bepaalde gevoelens te hebben en dat deze altijd terecht zijn.
Ik kan gevoelens en angsten nu beter opzoeken en toelaten en dat leidt tot minder onrust en eetbuien.

*

Ik had last van angstaanvallen. Ik ben toen doorgestuurd naar Karen. Ik durfde de deur bijna niet meer uit en had echt hulp nodig. Ik wist niet helemaal wat ik van de therapie moest verwachten, maar dat heeft Karen in de 1e afspraak duidelijk uitgelegd hoe we het gaan aanpakken. Ik kreeg handvatten om met de angst om te gaan en moest gaan oefenen met dingen waar ik angst voor had om mijn angsten te gaan overwinnen. Al snel maakte ik kleine sprongen en ging het wat beter. Ik kreeg daarna weer een terugval waar Karen mij heel goed in op heeft gevangen. Ze heeft mij gestimuleerd om door te gaan met oefenen, waarna ik het oefenen weer heb opgepakt. Ik was heel onzeker en zag mijn eigen kunnen niet in. Karen maakte mij heel bewust van mijn eigen kunnen en daar werd ik zelfverzekerder van waardoor ik nu aanzienlijk beter de angsten aan kan. Nogmaals heel erg bedankt Karen!

*

Karen is zeer geduldig en heeft een luisterend oor. Het is fijn om in behandeling te zijn geweest bij haar. Ze werkt analytisch en doeltreffend. Ze pakt exact datgene aan waar jij mee zit en geeft je praktische tips mee voor het dagelijkse leven. De behandelingen vonden plaats in een fijne, rustgevende omgeving waar ik ook een goed gevoel van privacy had door de dubbele deur tussen de wachtkamer en behandelkamer.

*

Ik zat al heel wat maanden niet lekker in mijn vel. Last van mijn rug, nek en schouders, nachtmerries, veel piekeren, vaak ziek, geen energie, werk waar ik niet op mijn plek zat en eigenlijk wist ik niet meer goed wat ik aan het doen was en wie ik zelf was. Toen ik heel eerlijk naar mezelf keek in de spiegel wist ik eigenlijk diep in mijn hart dat dit alles kwam door een moeilijke relatie van 2 jaar geleden die ik bij nader inzien nog niet had verwerkt. En dat mijn lichaam hierdoor bezwaar ging maken omdat het in mijn hoofd zo’n rommel was.

Via, via ben ik bij Karen terecht gekomen. Bij het intake gesprek was het al vrij duidelijk dat het inderdaad tijd was om die rommel in mijn hoofd maar eens op te ruimen en de nare situaties een plek te geven in een ander mapje achterin in mijn hoofd zodat het niet meer zo op de voorgrond aanwezig zou zijn volgens Karen. Ik voelde me ook meteen op mijn gemak en had er vertrouwen in dat Karen mij weer de juiste handvatten kon geven. EMDR zou hier mij goed bij kunnen helpen. Ik had er nog niet van gehoord maar al na een paar sessies was er resultaat. Sterker nog het gaat weer helemaal goed met mij! Ik heb een nieuwe baan en het gevoel dat ik geaard ben en weer met beide benen op de grond sta! Bedankt Karen voor de fijne gesprekken en je openheid!

*

Mijn angsten zijn verdwenen, al bijna een half jaar nu. Ik heb nauwelijks nog klachten. Zit goed in m’n vel, heb energie, ben vrolijk en ik kan steeds beter met tegenslagen omgaan. Ik weet wat ik wil en doe het ook ondanks dat sommige dingen nog wel spannend kunnen zijn. Ik heb geleerd wat m’n grenzen zijn en luister naar mijn gevoel. Het perfectionisme en de gevoeligheid heb ik geaccepteerd en ik kan er steeds beter mee omgaan. Het zit me niet meer in de weg bij m’n dagelijkse bezigheden.
Ik wil je hiervoor graag heel erg bedanken. Heb onze gesprekken altijd heel fijn gevonden. Voelde me op mijn gemak, to the point met een dosis humor en heb veel over mezelf geleerd. Mede dankzij jou ben ik waar ik nu ben.

*

De gesprekken met Karen heb ik ervaren als zeer positief. Ik voelde me al heel snel bij haar op mijn gemak. Ze stelt kritische vragen, maar laat mij zelf de antwoorden vinden. Er was ruimte voor een traan, maar ik heb ook met haar kunnen lachen. Ik vond het een praktische aanpak, maar niet rationeel. Ze heeft me geholpen om de juiste balans te vinden tussen mijn gedachten en emoties.

*

Karen heeft mij geholpen om de regie over mijn leven terug te krijgen. We zijn begonnen met EMDR om mijn verleden een plek te geven, waarna het mogelijk werd om stappen te zetten in het ‘hier en nu’. Ik vond het een prettige ervaring waarbij ik veel inzicht heb gekregen in mijn eigen psyche. Ik kan mij weer kwetsbaar opstellen, mijn eigen zwaktes onder ogen zien en oprecht zeggen dat ik ben gegroeid als mens. Wanneer je met jezelf in de knoop zit, of het niet meer ziet zitten, dan raad ik je aan om een gesprek aan te gaan met Karen. Je zult er nooit slechter van worden. Ze komt professioneel over, maar is tegelijk jong van geest. Dit zorgde bij mij voor een fijne klik en de basis voor een vertrouwensband. Karen, hartstikke bedankt!

*

Ik heb via de site van Karen contact opgenomen en kort mijn problemen beschreven: heftige conflicten met mijn vrouw en puberzoons, veel woedeaanvallen en ik sliep slecht.

Binnen een week zat ik bij haar in de praktijk voor de 1e afspraak!
Supersnel, dus.

Karen liet mij uitgebreid vertellen en stelde mij vragen waardoor ik diep op de zaken in moest gaan. Ik vertrouwde haar onmiddellijk en kon daarom alles kwijt wat nodig was om mij te helpen. Ze is direct in haar benadering en dat vind ik heel prettig. Soms ook confronterend, maar dat is juist goed, denk ik. Je wilt uiteindelijk toch geholpen worden en zachte heelmeesters… Ze leeft heel goed met me mee en voelt me goed aan.

Ik ben een keer samen met mijn vrouw bij haar op gesprek geweest en die heeft dat ook als zeer positief ervaren.

Aan het eind van elke afspraak vatte Karen alles nog eens samen (kort en bondig) en benoemde het ‘huiswerk’ voor de volgende week. Duidelijk!

Na 8 sessies vond Karen dat ik zelf verder kon, zonder haar hulp. Ze zei dat ik te allen tijde bij haar terecht kan indien nodig, voor 1 à 2 gesprekken.

Ik ben blij dat ik de (voor mij grote en spannende) stap heb genomen om met Karen in zee te gaan. Ze heeft mij veel verder gebracht dan ik vooraf kon bedenken, en bovendien in heel korte tijd.

Kortom, dankjewel Karen, voor jouw zeer goede en professionele hulp!

*

Heel prettige en vertrouwde ontvangst.
De accommodatie is goed bereikbaar en de gespreksruimte straalt rust uit.
Fijne gesprekken: snel begrip, helpende informatie, goede tips.
Genoeg ruimte om eigen verwachtingen en wensen met betrekking tot behandeling aan te geven.
Positieve ervaring met EMDR. Na afloop steeds gesterkt weer naar huis.

*

Nadat er vele dingen in mijn leven zich hadden afgespeeld in een korte tijd (afstuderen, een nare relatiebreuk, en een lastige familiesituatie) was ik mezelf een beetje kwijtgeraakt. Ik voelde me onzeker, wist niet wat ik wilde in mijn leven en wie ik wilde zijn en hoe ik me weer oprecht gelukkig kon voelen. Ik ben hiervoor hulp gaan zoeken en kwam zo bij Karen terecht.

Al na het eerste gesprek voelde ik een grote last van mijn schouders afvallen. Ik was nog nooit eerder bij een psycholoog geweest, en wist daarom totaal niet wat ik moest verwachten, maar als je tegenover Karen zit voel je je gehoord en heb je het gevoel alsof je met een gelijke aan het praten bent – mede omdat ze op een hele fijne, informele manier communiceert. Ze is heel lief en warm, en luistert goed, zonder je te veroordelen op je daden. Ze weet de dingen die je doet en denkt goed in perspectief te brengen. Ik had voorheen altijd het gevoel dat mijn emoties en gedrag maar weinig op sloegen, en die er als het ware er niet mochten zijn. Maar dankzij Karen heb ik geleerd waar die gevoelens vandaan kwamen, en dat het niet erg is om soms een beetje in de knoop te zitten, zolang je het maar durft te (h)erkennen. Ik heb de situaties in mijn leven leren te begrijpen, en ze mij niet teveel te laten beheersen.

Het is nog niet heel lang geleden dat mijn behandeling bij Karen gestopt is, maar ik voel me stukken beter vergeleken met het moment dat ik voor het eerst binnenliep in de praktijk. In een korte tijd ben ik al heel ver kunnen komen dankzij Karen, en ik heb rust gevonden in mijn leven, en voel ik me sterker. Karen: heel erg bedankt!

*

Karen heeft mij goed geholpen bij het verwerken van traumatische ervaringen uit het verleden (gezinssituatie). Zij luistert goed en heeft mij geholpen sommige aspecten op een andere manier te zien. Nu kan ik er beter mee omgaan, omdat het niet meer zo veel pijn doet. Dit heeft mij trouwens geholpen de relatie met mijn ouders op een volwassen manier in te richten en voor mezelf op te komen. Dank!

*

Na jaren van wegstoppen van pijn, verdriet en schuldgevoelens over het einde van mijn huwelijk en de dood van mijn moeder, ging de la van de zomer opeens weer open. De overlevenmodus van een jaar of 10 werkte niet meer; het systeem liep vast. Kleine dingen triggerden oude situaties en daar zat ik dan ineens middenin. Ik verdronk dan in alles wat ik niet had toegelaten en die emoties waren zo heftig dat ik helemaal in de war raakte.

Karen gaf me het vertrouwen dat we samen konden teruggaan naar wat er was gebeurd. Om er weer opnieuw naar te kijken, het te voelen en zo op te lossen. Met een aantal EMDR-sessies die er flink inhakten, kwam er weer lucht. Weer ruimte en vrijheid in me om nieuwe dingen aan te gaan en het oude nu echt achter te laten. De therapie heeft me erg geholpen en ging ook veel sneller dan ik had gedacht.

Karen is heel open en naturel waardoor vrij en eerlijk praten makkelijk wordt. Maar ze kijkt ook scherp en zegt de dingen precies zoals ze zijn. M.a.w. goed in haar vak maar ook een prettig en leuk iemand waarbij je op je gemak bent. In therapeutenland zijn er goede en minder goede. Karen is wat mij betreft een van de hele goede. Als er ooit weer s iets is, ga ik zeker bij haar terug.

Thanx Karen!

*

Ze heeft mij geholpen met mijn depressie, de hulp was zeer goed. Ik kan moeilijk over mezelf praten, maar ondanks dat kon ze toch vlot er achter komen wat er mis was en wat er aan gedaan moest worden.

*

Het 1ste gesprek met Karen was erg prettig. Je voelt meteen thuis. Mijn gevoel was direct goed. Verbazing wekkend hoe snel de vinger op de zere plek werd gelegd. Hoe helder het werd neergezet waar mijn verdriet en pijn zat.
Daardoor kon ook snel met de juiste ondersteuning mijn ontevreden en pijnlijk gevoel opgelost worden. Dat het verdriet en pijn van jaren uit je leven kan ontregelen door een paar behandelingen je zo snel resultaat ervaart.
Dat ik nu kan accepteren dat het er is maar niet meer mijn leven beheerst. Ik ben de moeite waard. Bedankt.

*

Het was bij mij “het kip of het ei”. Nadat ik gestopt was met roken ging ik steeds slechter slapen.
Dit tezamen met een negatieve werksfeer en ik kwam thuis te zitten met een “burnout”.
Lange tijd bleef ik maar sukkelen, piekeren en daardoor steeds slechter slapen.
Daarnaast kreeg ik allerlei lichamelijke klachten die ik maar niet kon plaatsen en ik ging me van alles
wijs maken wat er wel allemaal niet mis met me was. Uiteindelijk liep ik als een soort zombie rond.
Via een kennis kwam ik bij karen terecht, waar ik me gelijk op m’n gemak voelde.
Zij heeft me weer op het rechte pad gekregen. Door het slechte slapen was mijn lichaam zo uitgeput dat ik al deze klachten kreeg en er depressief van werd. Karen heeft me weer rust gegeven en “oorzaak en gevolg” in de juiste context geplaatst.
Karen bedankt, je bent een topper!!

*

Vroeger had ik nogal een neiging tot depressie(ve gevoelens). Dat lege, zwarte gevoel is gelukkig achter de rug. Daarvoor kwam ik deze keer ook niet bij Karen. Nee, ik ging bij haar langs omdat ik er tegenaan liep dat ik van nature nogal onzeker en/of gevoelig ben en de neiging heb om bevestiging te vragen binnen relaties (liefde, vriendschappen of zakelijk). Dat is irritant voor mij en de mensen om me heen. Het beïnvloedde die relaties ook op een negatieve wijze. Ik vroeg haar mij te helpen de situaties te herkennen waarin ik in een soort paniek schiet en van het slechtste scenario uitga. Doel: mijn gedachten vervolgens een andere kant op kunnen sturen, en zo mezelf de bevestiging geven die ik nodig heb.
Karen is hiervoor de perfecte persoon: ze is erg down-to-earth, wat mij zeer aanspreekt. Ze luistert erg goed, onthoudt alles, is snel en scherp én kritisch. En: ze heeft humor, niet onbelangrijk. Na enkele sessies-met-huiswerk ben ik er al helemaal van overtuigd dat ik meer controle heb over mijn gedachten en gevoelens. “Ik kan geen ander mens van je maken”, zei ze in het begin. Dat hoefde van mij ook helemaal niet, maar Karen heeft er wel toe bijgedragen dat ik mijn leven anders benader. En dat voelt goed. En het fijne: als het ooit weer nodig is, staat de deur van Karen open.
Thanks Karen!

*

Allereerst het gaat goed met me ! Na de EMDR sessies merkte ik niet direct dat er iets veranderd was. Maar een paar weken later voelde ik heel duidelijk dat de eenzaamheid waarmee ik al langer dan dertig jaar rondloop , het vreselijke verdriet dat altijd maar weer terugkwam als het slechter met me ging, is verdwenen. Helemaal weg. Ik voel me helemaal niet eenzaam en voel me sterker dan voorheen. Ik heb meer zelfvertrouwen, minder angst en de eenzaamheid is compleet verdwenen.
Ik ben alleen op vakantie gegaan voor het eerst in mijn leven, na de therapie. Dit was al gepland. Ik heb het heerlijk gehad, terwijl ik er zo bang voor was. Ik kan het erg goed met mezelf vinden, ben zelfs graag alleen naast mijn drukke leven. Ik geniet weer van dingen alleen doen.
Het is erg snel gegaan, heb 5 sessies bij je gehad. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk. Je was erg vlot in het opsporen van mijn grootste pijn, dit vond ik ook prettig. Geen ellenlange sessies, gewoon to the point. Je voelde goed aan, stelde me onmiddellijk op mijn gemak, ook de ruimte waarin we zaten was fijn. Niet zo’n kil kantoor. Kort samengevat het is heel goed geweest. Mocht het nodig zijn sta ik direct bij je op de stoep. Eventueel verwijs ik mensen naar jou. Je was een snelle, lieve hulp.

*

In oktober 2013 ben ik, na enig aandringen van mijn vriendin, naar de huisarts geweest. Ik zat op dat moment al langer dan een jaar niet lekker in mijn vel. Ik was snel geïrriteerd, vaak moe, had nergens zin in en ik kon ook nergens echt van genieten. De huisarts concludeerde dat ik dat ik last had van depressieve klachten en raadde mij aan om met een psycholoog te gaan praten. In eerste instantie voelde ik er niets voor om met een wildvreemde over mijn problemen te praten, maar omdat mijn klachten alleen maar erger werden besloot ik, met tegenzin, om het toch maar een keer te proberen.

Het is nu januari 2014, ik ben negen keer bij Karen geweest en het gaat veel beter met me. Ik kan weer lachen, ben niet meer constant boos op mezelf en ik heb meer zelfvertrouwen dan ooit tevoren. Dankzij EMDR heb ik vervelende herinneringen uit het verleden een plaats kunnen geven en ook de relatie tussen mij en mijn vriendin is een stuk hechter geworden. De behandelingen van Karen hebben veel meer effect gehad dan ik ooit had durven dromen en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik toentertijd de eerste stap heb gezet.

Karen, ik wil je heel erg bedanken voor alles wat je voor mij en de mensen om me heen hebt betekend. Ik had me geen betere psycholoog kunnen wensen.

*

Ik vond het moeilijk om als jonge student de stap te zetten naar een psycholoog. Toch heb ik het gedaan omdat het niet langer meer ging. Ik had huilbuien, was vermoeid, zat mezelf in de weg en het studeren lukte daardoor niet meer. Uiteindelijk ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg ik een doorverwijzing. Mijn moeder draagde Karen aan vanwege haar referenties, ze was een vrouw en zag eruit als een aardige vrouw. Ik voelde me bij Karen gelijk op mijn gemak en kon mijn verhaal bij haar kwijt, waar ik nog nooit met iemand over gepraat had. Karen is een warm persoon en gaf praktische tips waar ik gelijk mee aan de slag kon. Karen heeft voor mij het beeld van een psycholoog veranderd. Door de gesprekken kreeg ik vertrouwen in mezelf, leerde ik mezelf beter kennen en kon ik het verleden beter afsluiten. Na 6 sessies was ik klaar en heb ik 1 EMDR behandeling gehad. Ik ben ontzettend blij dat ik toch de stap naar Karen heb durven zetten, want het heeft me zoveel meer gebracht. Ik heb er meer eigenwaarde door gekregen, luister beter naar mezelf, naar wat ik wil en heb mijn studie weer op kunnen pakken. Dankjewel voor jouw hulp Karen.

*

Al een tijdje zat ik niet lekker in mijn vel: veel huilbuien, moe, opgejaagd, vaak ziek. Toch heb ik lange tijd gedacht dat ik het zelf wel kon, dat het normaal was en dat ik geen hulp nodig had. Op aandringen van vriendinnen ben ik uiteindelijk toch naar de huisarts gegaan, die mij doorverwees naar Karen.
Nu, bijna 3 jaar later, ben ik ontzettend blij dat ik die stap heb durven zetten. Samen met Karen heb ik veel over mezelf geleerd. Zij is voor mij het bewijs dat psychologen helemaal niet suf, zweverig, langdradig of onnodig zijn (dat dacht ik vroeger). Dankzij haar nuchtere kijk, humor, vertrouwen en enthousiasme voelde ik me meteen op mijn gemak. Vond ik een oefening onzinnig? Dan probeerden we iets anders. Had ik, zo eigenwijs als ik ben, mijn twijfels? Dan legde Karen mij geduldig met argumenten uit waarom iets toch nodig was. De gesprekken waren niet alleen gezellig, maar ook nuttig. Altijd ging ik met een beter gevoel weg dan dat ik gekomen was en ook altijd had ik naderhand extra tips en handvatten waar ik meteen mee aan de slag kon. De kracht van Karen is dat ik mij nooit een patiënt of een nummertje gevoeld. Nooit was iets gek of raar. Met haar hulp kon ik mijn problemen onder ogen zien, zonder dat daar een oordeel aan hing. Ik was gewoon zo. Toen ik een periode door een diep dal ging, kon ik altijd bij haar terecht. Ook buiten afspraken om kon ik mailen voor advies en als de nood bij mij hoog was, maakte ze tijd voor me vrij. Dus Karen: dankjewel voor alles!

*

Nadat ik me had beseft dat mijn manier van met eten omgaan en ‘op gewicht blijven’ toch niet helemaal normaal was, ben ik via de huisarts bij Karen terecht gekomen. Ik heb Karen als een ontzettend leuk, fijn, pragmatisch en eerlijk mens ervaren. Bij Karen heb ik nooit het idee gekregen dat ik toch duidelijk bij een psycholoog over zware stof kwam praten maar zag ik haar als iemand die me hielp dingen voor mezelf duidelijk te maken, mij handvaten aan te geven (echte daadwerkelijke oplossingen die ik direct in mijn leven kon gebruiken en geen ‘inspirerende spreuken’ waar je uiteindelijk weinig mee kunt), eerlijk tegen me was maar bovenal iemand waar ik ook heel erg mee kon lachen. Karen heeft een geweldige manier van dingen uitleggen, een grenzeloze fantasie als het gaat om voorbeelden en metaforen bedenken en een erg aanstekelijke lach. Natuurlijk hebben we ook heel serieus gepraat en was het niet een beetje lollig op de bank zitten maar de kleine grapjes tussendoor zorgen dat het gesprek als het ware lucht krijgt. Dankzij Karen heb ik dan ook altijd met een goed gevoel de deur van de praktijk achter me dicht getrokken.

*

Nadat ik wat nare (traumatische) dingen had meegemaakt zat ik een tijd lang totaal niet lekker in mijn vel en werd ik zelfs depressief. Voor een veel te lange tijd dacht ik dat naar een psycholoog gaan niet zou helpen waardoor ik al mijn gevoelens op kropte en er met niemand over sprak. Gelukkig ben ik toch in contact gekomen met Karen en daar ben ik nog steeds super blij mee! Vanaf het eerste moment dat ik bij de praktijk binnenkwam voelde ik me op mijn gemak. Er heerst een prettige, vertrouwde sfeer en ik kon met gemak over de gebeurtenissen en mijn gevoelens praten. Ik heb EMDR therapie gehad en Karen heeft me geleerd om op een andere manier naar mijn gevoeligheid te kijken. Ik ben erg blij dat ik weer goed in mijn vel zit. Bedankt Karen!

*

Nadat ik een heel druk jaar achter de rug had, met een relatiebreuk, verhuizing,
nieuwe vriend en drukte op het werk, werd het mij allemaal teveel.
Bij het minste of geringste werd ik emotioneel en kon ik niet meer functioneren.
Alles moest en zou volgens mijn planning lopen en anders kon je niets meer met me beginnen.

Met Karen heb ik een aantal gesprekken gehad om de wortel van het probleem op te zoeken
en daarna konden we aan de slag met het probleem op te lossen.
Na een aantal gesprekken werd het duidelijk dat alleen praten misschien niet effectief genoeg was.
Daarom hebben we een paar sessies EMDR gedaan.
Het duurde bij mij lang voordat het effect van EMDR helemaal verwerkt was door mijn hersenen,
maar ik merkte nadien dat het heel goed geholpen heeft.

Ik kan niet zeggen wat ik nu in het dagelijks leven anders doe dan voorheen,
maar ik merk wel dat ik meer innerlijke rust heb, waardoor ik onverwachte situaties beter aankan.
Karen bedankt, voor de therapie!

*

De behandeling heb ik als prettig ervaren. Gesprekken die beroep deden op mijn eigen vermogen om ergens een ander inzicht aan te geven. Een fijn gevoel, omdat ik daar mee verder kan. Mijzelf op andere realistische gedachten brengen is  ook wat ik  nog na de behandeling moet gaan doen. Dus een goede strategie, waarmee ik vooruit kan.
Ik merk dat het goede effecten heeft op hoe ik nu ervoor sta. De gesprekken waren prettig omdat ik open kon zijn over waar ik mee zat en mij serieus genomen voelde. Eerlijkheid heb ik ook als prettig ervaren: je bent er nog lang niet, maar je gaat goed vooruit bijvoorbeeld. Mocht ik ooit een psychologisch probleem hebben (ik hoop van niet) dan zou ik zeker bij haar terugkomen.

*

De behandeling bij Karen heb ik als erg prettig ervaren omdat ze je als mens behandeld en niet als patiënt. Ze luistert naar je, ze zet je aan het denken door haar vraagstelling, ze geeft bruikbare tips/adviezen voor thuis en ze is recht door zee (geen zweefteef). De EMDR heeft mij heel erg geholpen om een nare situatie achter me te laten. Vervolgens heeft ze me ook tips gegeven hoe ik met deze nare ervaring om kan gaan in de toekomst. De gesprekken heb ik als prettig ervaren en mocht het nodig zijn dan zal ik haar zeker weer consulteren.

*

Nare, verdrietige ervaringen uit het verleden, daar heb ik geen psycholoog voor nodig…dacht ik. Totdat recent de ervaringen weer in mijn gedachten terugkwamen en ik mij besefte dat ik het gebeurde nooit heb verwerkt of het een juiste plek gegeven heb. Via de huisarts ben ik bij Karen Nagel terecht gekomen. Er was een ontspannen sfeer en het gevoel dat er alle tijd voor mij was. Na een kennismakingsgesprek en analyse van mijn vraagstelling, werd een voorstel gedaan om met EMDR mijn probleem aan te pakken. Ik kreeg goede uitleg, waarna ik over het voorstel na kon denken. Ik ben er vol in gegaan en met resultaat. In 5 afspraken heb het verleden een plek weten te geven. Het geeft een fijn, blij en opgeruimd gevoel!

*

Al jarenlang liep ik te worstelen met mijn slechte zelfbeeld en negatieve gedachten. Therapie op een andere plek was een fijne uitlaatklep op dat moment, maar iets veranderen aan de drukte in mijn hoofd en het depressieve gevoel deed het niet. Via een vriendin ben ik uiteindelijk bij Karen terechtgekomen. Aangezien de eerdere therapie weinig had geholpen, had ik er in eerste instantie weinig vertrouwen in. Tot ik bij Karen op de bank kwam te zitten. Binnen korte tijd voelde dit als een vertrouwd plekje waar ik alles eruit kon gooien wat me dwars zat. Wat ik niemand ooit durfde te vertellen, kon ik bij haar kwijt. Karen luisterde en leerde me om objectief naar mijn gedachten te kijken en alle andere zaken die mij zoveel frustraties gaven, een proces wat flink wat tijd in beslag heeft genomen. Uiteindelijk is het me gelukt de strijd in mijn eentje aan te kunnen en nu gaat het steeds meer vanzelf. Ongeveer een jaar nadat ik er voor het laatst heb gezeten, verlang ik af en toe nog naar de rode bank en de kop thee. Maar dan bedenk ik me dat ik er zelf wel uitkom en ben ik stiekem trots op mezelf. Karen, dankjewel!

*

Omdat de stap om naar een psycholoog te gaan mij erg groot leek, heb ik lang getwijfeld of ik zou gaan, waardoor mijn problemen eigenlijk alleen maar erger werden. Ik was heel snel overvraagd, kon niet veel hebben en raakte dan snel in een diep ‘dal’. Ik dacht dat ik uren over mijn verleden e.d. zou moeten praten voor ik een positieve wending zou merken, maar niets bleek minder waar! In slechts zes sessies heb ik de handvatten gekregen die ik nodig heb om te voorkomen dat ik weer in dat dal raak. De ‘no-nonsense’ aanpak was hierbij fijn (al was het wel even wennen ): Karen zorgt dat je goed naar jezelf gaat kijken, zonder excuses te maken. Als ik wist dat ik me zo snel en eigenlijk op een best makkelijke manier zo veel beter kon voelen, was ik veel eerder gegaan! Heel erg bedankt Karen!

*

‘Maar ik ben een heel gelukkig meisje, hoor!’, waren de eerste woorden die ik riep toen mijn huisarts cognitieve therapie voor mijn slaapproblemen voorstelde. Onder het motto ‘Wie niet waagt, wie niet wint’ ben ik gaan googelen en terecht gekomen bij Karen. De kennismaking verliep goed en ik voelde mij prima op m’n gemak. Samen hebben wij mijn probleem geanalyseerd en helder in beeld gezet.

Wat is het voor soort probleem? Waarom reageer ik op een bepaalde manier hierop? Waar komt het probleem vandaan? Hoe kan ik dit probleem aan gaan pakken?

Ik ben een oplossingsgericht persoon en had aan het eind van de eerste afspraak al een aantal praktische tips op zak, waarmee ik aan de slag kon. Bovendien bezit Karen veel literatuurkennis, waardoor ik mij kon gaan inlezen.

Uiteindelijk heb ik na slechts 2 afspraken voorlopig voldoende handvaten om aan de slag te kunnen. Bovendien heb ik door onze gesprekken een soort rust gevonden. Hoe dat komt kan ik moeilijk uitleggen. Waarschijnlijk doordat ik nu de antwoorden op bovengenoemde vragen heb. Het ‘toepassen van’…..daarmee ben ik druk in de weer!

Karen, bedankt!

*

Vorig jaar werd mijn angst om ziek te worden zo groot dat ik , na een aantal angstvallen, door de huisarts werd geadviseerd om in gesprek te gaan met een psycholoog.

De angst om ziek te worden en dood te gaan, heb ik altijd wel iets gehad, maar doordat ik een infectie in mijn buik kreeg, wat aanvoelde als een gezwel, raakte ik uit balans.  De infectie genas door antibiotica, de angst werd echter erger! Het feit dat ik ineens “iets voelde wat niet goed was” verergerde mijn angst. In mijn omgeving was een aantal mensen ernstig ziek en ging dood, wat zorgde voor nog meer angst. Het overheerste mijn dagelijks leven.

Ik besloot het advies van mijn huisarts op te volgen en ging op zoek naar een psycholoog en kwam terecht bij Karen.

Karen stelde voor om pas na het eerste consult verdere afspraken te maken. “Voel eerst maar of er een klik is, of er sprake kan zijn van vertrouwen”. Alleen al het feit dat Karen dit voorstelde en mij de ruimte gaf om “iets te voelen”, zorgde voor vertrouwen! Er volgde hierna twee keer een EMDR, om de gebeurtenis rond de infectie en de angst om dood te gaan, een plaats te geven. Om vervolgens door cognitieve gedragtherapie te leren om te gaan met de angst om ziek te worden.

De EMDR sessies waren intensief, maar zorgden voor rust. Rust in mijn hoofd. De periode rondom de infectie heeft een plek gekregen.

Karen heeft mij laten inzien, aan de hand van een door mijn gemaakt wetboek, dat ik een enorm verantwoordelijkheidgevoel heb, erg perfectionist ben en overal controle op wil hebben.

Met  hulp van Karen heb ik het wetboek aan kunnen passen en heeft Karen mij handvatten gegeven om anders in het leven te staan: anders te denken en vervolgens anders te doen.

Mijn hele leven zal ik angstiger zijn voor ziekten dan een ander, maar ik heb geleerd hoe ik er mee om kan gaan.

Ik ben Karen dankbaar en ben trots op mezelf!

*

- De reden dat ik überhaupt ooit bij jou ben uitgekomen was het volgende stukje tekst op je website:
…Ze worden een soort bril waarmee u uzelf en de wereld bekijkt. In de behandeling worden deze gedachten opgespoord en wordt getracht de gewoonte te doorbreken. In deze vorm van behandeling werken therapeut en cliënt samen om de problemen in kaart te brengen, te analyseren en aan te pakken…
Ik was me heel erg bewust van mijn aangeleerd gedrag en door mezelf opgelegde eisen en zocht iemand die dit met mij kon ontleden om vervolgens weer bewuste keuzes te maken en eventueel een nieuwe weg in te slaan. Iemand die losstond van mijn eigen omgeving en hier objectief mee om kon gaan.
- In eerste instantie wist ik natuurlijk niet of ik daadwerkelijk een klik zou voelen en ik heb wat moeite gehad met opstarten als ik eerlijk ben. Ik wist enerzijds heel goed wat ik er van moest verwachten, maar kon het niet concreet vertalen naar een oplossing voor mezelf. Uiteindelijk kreeg ik echter steeds meer het besef dat je daadwerkelijk heel goed wist waar je mee bezig was. Je kwam met concrete voorbeelden, methodes en anekdotes, die mijn eigen situatie heel inzichtelijk maakten (terwijl ik er voorheen nooit de vinger op kon leggen). Door het plaatsen van mijn ‘probleem’ of kwestie in een andere context, werden zaken soms heel helder.
- Wat ik ook knap en prettig vond, is dat je echt goed op de hoogte was van hetgeen ik eerdere sessies vertelde. Wellicht voor jou vanzelfsprekend, maar ik vond het opvallend. Namen, feitjes en andere kleine details worden opgeslagen en er weer bij geroepen indien nodig.
- Uiteindelijk ben ik vlak voor de laatste sessie tot de conclusie gekomen dat je mij precies datgene had aangereikt waar ik naar op zoek was. Geen concrete oplossing, maar wel methodes om anders naar dingen te kijken en zo beter in balans te komen. Methodes die ook in de toekomst nog eens van pas kunnen komen, indien nodig.
Al met al was het wat mij betreft een succes en zou ik zeggen: ga zo door ;-)

*

Met héél véél reserves stapte ik je praktijk binnen, niet wetende wat me te wachten stond, niet in het geloof in alles waar je voor staat.

Dat die klik er plots wel was verbaasde mij meer dan dat ik de moed had om bij je binnen te stappen, ik voelde mij gerust gesteld en probeerde te verhalen wat mij in het leven dwars zat. Ik ben héél diep gegaan zelfs zo diep als ik nooit bij iemand zou willen gaan.

Je hebt mij geraakt en tot mijn grote opluchting heb ik je mijn vroegere ervaringen geopenbaard,  je hielp mij op die moeilijke weg van openheid en emoties. Emoties die ik nooit hebt willen delen met iemand omdat mijn schaamte gevoel mij daar altijd van weerhield.

Al mijn vroegere ervaringen diep weggestopt,  niet wetende wat het allemaal met mij deed.

Een half jaar ben ik bij je geweest, soms met heftige reacties, soms in pais-en-vree, maar altijd en vooral in alle eerlijkheid en oprechtheid.

Je hebt mij geholpen “mens” te worden, je hebt laten inzien dat niets in het verleden zondig of oneerbaar is,  kinderen ontdekken immers ieder op eigen wijze de wereld,  en dat ik die vroegere kinderjaren dan net iets anders heb beleefd doet niets af aan de oprechtheid van ontdekking.

Lieve Karen ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je mij hebt geleerd en wat je voor mij hebt betekent,  Ik mag hier in alle oprechtheid stellen dat je van mij een beter mens hebt gemaakt althans zo voel ik mij naar mijn vrouw,  mijn kinderen en naar mijn vrienden ik heb de rust gevonden die ik zo nodig heb, een rust vol vertrouwen voor nu en voor altijd..

Ontvang mijn hartelijke en dankbare wensen

*

Door een aantal heftige ervaringen in mijn jeugd heb ik me jarenlang depressief gevoeld. Ik was, zo weet ik nu, heel bang om afgewezen te worden. Ik probeerde daarom alles perfect te doen en handelde vooral uit angst om in de ogen van anderen iets verkeerd te doen. Ik voelde me minderwaardig en vroeg me vaak af waarvoor ik het eigenlijk allemaal deed.

Drie jaar geleden kwam ik tot het besef dat ik iets anders moest gaan doen om structureel iets te kunnen veranderen. Mijn negatieve gevoelens negeren en gewoon doorgaan werkte niet meer. De stap om naar een psycholoog te gaan was toen nog te groot en dus stortte ik me op allerlei boeken die inzicht gaven in de menselijke psyche, emoties, mijn eigen klachten en wat ik hieraan kon doen. Ik heb in die periode veel geleerd over deze materie en vooral ook over mezelf; ik begreep steeds beter waarom ik voelde wat ik voelde en waarom ik bepaald gedrag vertoonde. Toch was ik niet echt in staat om echt iets te veranderen. Ik merkte dat ik dan misschien wel (deels) begreep ‘waar het mis ging’, maar ik kon er niet voor zorgen dat ik me ook anders ging voelen of gedragen. Na lang twijfelen besloot ik toch de stap te zetten en heb ik een afspraak bij Karen gemaakt met als doel om nu ook eindelijk echt iets te kunnen veranderen.

Haar aanpak vond ik heel prettig. Direct, met zorgvuldige uitleg, pragmatisch en vooral ook niet ‘te zwaar’. De spiegel die ze me voorhield heeft ervoor gezorgd dat de verschillende puzzelstukjes die ik tot dan toe verzameld had op hun plaats zijn gevallen. Ik begrijp nu echt waar mijn problemen vandaan kwamen.

Na een aantal sessies besloten we de behandeling voort te zetten met EMDR. Deze sessies hebben voor mij het verschil gemaakt. Door de EMDR sessies is het gelukt de gebeurtenissen uit mijn jeugd te verwerken. Ik heb geen continue angst meer om afgewezen te worden en voel niet meer die extreme druk om alles perfect te doen. Maar het belangrijkste is dat ik me veel beter voel!

*

Ik heb een afspraak bij Karen gemaakt omdat ik na de bevalling van mijn dochter heel angstig was en bang dat met haar iets zou gebeuren. Ik kon helemaal in paniek raken als er iets met haar was.

Door Karen heb ik geleerd om weer aan mezelf te denken en ook weer echtgenote, zus en vriendin te zijn. Het gaat nu veel beter met mij en ik kom meer voor mezelf op. Bedankt.

*

Ik heb me bij Karen aangemeld omdat ik erg onzeker was en veel twijfelde. Ook was ik bang voor afwijzing door mensen om me heen. Deze klachten beperkten me soms om in het dagelijks leven goed te kunnen functioneren. Samen met Karen heb ik de problemen die speelden beter in kaart gebracht. Hier is zij mee aan de slag gegaan, ze stelde me enkele behandelingsmogelijkheden voor.

Ik heb gekozen voor een combinatie van cognitieve gedragstherapie en EMDR. Hierbij heb ik geleerd om op een andere manier naar problemen en situaties te kijken, ook heb ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen.
Bij de EMDR is het de bedoeling dat je aan een belangrijke gebeurtenis uit je leven denkt, terwijl je via een koptelefoon piepjes te horen krijgt. Zo is het mogelijk om deze gebeurtenis anders in je hersenen op te slaan en dit beter te verwerken. Ik ben vroeger gepest. Dit heeft een grote invloed gehad op mijn zelfvertrouwen, waardoor ik onzeker was en bang was dat mensen me niet de moeite waard vonden. Tijdens de EMDR dacht ik aan één van de pesterijen, waardoor ik deze beter kon verwerken. Voor mij werkte dit erg goed, want hierdoor kijk ik nu op een andere manier naar de pesterijen in mijn verleden, maar ook kan ik situaties die zich nu voordoen op een andere manier benaderen. Dat betekent dat ik nu veel minder aan mezelf twijfel, want ik weet nu dat de dingen die in het verleden zijn gebeurd niet mijn schuld waren. Verder heb ik geleerd om naar de positieve kanten van mezelf te kijken, waardoor ik besef dat ik wel de moeite waard ben en veel minder bang ben voor afwijzing door anderen.
Ik sta nu positiever in het leven, heb meer zelfvertrouwen en ik ben veel vrolijker geworden.

*

Na het overlijden van mijn zoon zocht ik hulp om de rouwperiode te verwerken. Ik ben op zoek gegaan naar een psycholoog. Jaren geleden ben ik na een moeilijke periode in contact gekomen met Karen Nagel. Mijn gevoel hierover was goed. Het was van mijn kant een bewuste keuze om haar wederom te benaderen.

Het positieve van Karen vind ik haar rechttoe/rechtaan aanpak. Door bepaalde opmerkingen, die je op dat moment niet altijd fijn vindt, gaat ze je aan het denken zetten. Dit zorgt ervoor dat je jezelf dwingt om over situaties na te denken, bewust te worden en proberen hieraan een positieve draai te geven

Na het verlies van een kind is het natuurlijk erg moeilijk om iets positiefs te vinden. Het bewust maken helpt je deze periode draagbaar te maken en stapje voor stapje te verwerken.

*

Voor mij was de drempel om naar een psycholoog te gaan vrij hoog. Toen ik las dat het gemiddelde aantal sessies 7 tot 8 was, dacht ik dat dat voor mij nooit genoeg zou zijn. Ik dacht dat ik heel veel sessies nodig had om te praten en te praten en te praten. Mijn vader dronk enorm veel, werd vaak agressief en kon van het ene op het andere moment omslaan. Een aantal keer ging het zo ver dat we van huis zijn weggegaan omdat de situatie niet meer leefbaar was op dat moment.
Ik was het gewend om op mijn tenen te lopen, mijn best te doen voor mijn vader, ik was altijd op mijn hoede. Vijf jaar geleden is mijn vader overleden. Hier heb ik enorm veel verdriet van gehad wat ik voor mijn gevoel redelijk verwerkt heb. Ik was mijn vader kwijt, voor altijd. De afgelopen tijd was ik enorm boos op de tijd ervoor, toen hij zoveel dronk en agressief was.

Karen heeft alles voor mij duidelijk op een rijtje weten te zetten. De oorzaak en het gevolg. Mijn vader en het gevolg daarvan, het altijd druk bezig zijn om maar niet te hoeven voelen en het problemen hebben met binden in relaties. Na de eerste sessie raadde Karen mij EMDR aan. Kort gezegd komt het er op neer dat een traumatische gebeurtenis omgezet kan worden naar iets neutraals of positiefs, dat het beeld minder beladen wordt om naar te kijken en dat ik er minder last van heb in het hier en nu. In het begin was ik vrij sceptisch en geloofde ik niet dat zoiets zou werken. Maar al snel merkte ik dat de EMDR sessies effect hadden. Ik voelde dat wanneer ik bepaalde beelden over mijn vader voor me zag, ik er neutraler naar kon kijken. Ik werd er minder boos en verdrietig van. Erg grappig vond ik het, toen ik merkte dat wanneer ik mijn tas inpakte om weg te gaan, ik steeds dacht dat ik iets vergat. Keer op keer kwam ik erachter dat ik niks was vergeten. Later begreep ik dat ik niets materieels vergat, maar dat ik zelf letterlijk lichter was geworden. Het voelde alsof ik een minder zware last met me mee sleurde. Karen heeft mij bewust gemaakt wat de effecten zijn van de situatie van mijn vader en dit bij de kern aangepakt. Via EMDR kan ik neutraler terugkijken op de herinneringen die met mijn vader te maken hebben. Hierdoor zijn ook de effecten minder groot, leer ik rust te nemen voor mijzelf en me meer open te stellen in relaties.

Ik heb uiteindelijk 10 sessies gehad en ik had nooit verwacht zo ver te komen. Karen ging bij mij op zoek naar de oorzaak, ging na wat de belangrijkste vervolgstap was en kwam in actie. Ik vond het moeilijk voor te stellen dat het zo snel kon gaan, maar ben er erg blij mee. In een korte tijd heb ik veel geleerd en verwerkt via de EMDR. Ik raad mensen aan wanneer ze een probleem hebben en er zelf niet uit komen te kiezen voor een psycholoog zoals Karen. Op die manier kom je in een korte tijd erg ver. Ik ben student, wil daar het beste uithalen en heb nu het idee dat ik de goede kant op ga en nog volop kan gaan genieten van mijn studententijd!

*

Net toen ik dacht dat ons leven weer lekker op de rit was gekomen, viel de bom!
Goed, ook wij hadden het nodige meegemaakt. Shit happens. Iedereen krijgt zo zijn of haar klappen van het leven. Maar moet je daar voor naar de psycholoog? Wij hadden ons gered en waren er alleen maar beter uitgekomen. Tenminste dat dachten we. De werkelijkheid was minder mooi
Onverwacht werden we volledig uit ons evenwicht geslagen. Een trauma met veel meer impact in de nasleep dan we ooit hadden verwacht. Chaos, angst, twijfel,pijn, en vooral ook slapeloze nachten.
We gingen er beiden aan ten onder. De rustgevende middelen die de huisarts ons had gegeven, werkten slechts deels. Zij raakte niet de kern van onze ellende.
De huisarts stelde voor contact op te nemen met Karen.
En dat is onze redding geweest!

Samen met haar hebben we geleerd weer naar ons gevoel te luisteren en dit bespreekbaar te maken. Sommige herinneringen bleken dermate diep en pijnlijk, dat zij om extra behandeling behoefden. Karen stelde EMDR voor. Wij vonden dit het proberen waard. En, na enkele sessies bleek dat aan te slaan. Het gaf ons beiden rust en ruimte om op te ruimen.

Wat ons erg heeft aangesproken is dat Karen in haar behandelingen erg pragmatisch te werk gaat.
Zij is geen psycholoog van het type “sofa”. In plaats van diepgravende psychoanalyses, komt ze met concrete observaties en opdrachten. Geen geblablabla maar doen!
Helder, duidelijk, soms streng maar vooral betrokken, vertrouwd, warm, met heerlijke (zelf)relativering en humor.
Karen is niet alleen een goed behandelaar maar ook een fijn mens.
Bij de afsluiting van onze behandeling vroeg ik haar had doen besluiten ons in therapie te nemen, antwoordde ze: “Het straalde er meteen vanaf dat het wel goed zou komen bij jullie. Jullie moesten het alleen nog zelf weer leren zien en voelen.”
Ik had nooit verwacht in mijn leven nog eens bij de psycholoog te recht te komen.
Ik ben maar wat blij dat het wel gebeurd is, juist bij Karen. Wij zijn haar onbeschrijfelijk dankbaar.

*

Ik ben 2,5 jaar behandeld door Karen Nagel. Ik zat bij aanmelding flink met mezelf in de knoop. Huilbuien, woede uitbarstingen, paniek, eng dromen, onzekerheid etc. Het lukte me niet me te uiten en voelde me niet begrepen. Ik ging met een pessimistische houding naar een psycholoog zoeken. Ik vond Karen. Ik had al van meerdere psychologen begeleiding gehad en dat liep steeds uit op niets. Het ging even goed maar later kwamen de klachten weer terug. Bij Karen voelde ik me meteen anders. Er werd beter naar me geluisterd. Ze was kritisch en wachtte niet met adviezen of haar mening.

Ze vroeg net zo lang door, tot ze echt wist wat ik bedoelde. Dit vond ik prettig. Ik voelde me begrepen. Mijn angsten die zich uitten in paniek, kwamen steeds voort uit dezelfde vooroordelen die ik had over mezelf en de wereld om me heen. Karen liet mij dit inzien. Mijn probleem, die eerder heel groot leek (en te groot om ooit op te lossen), werd als maar kleiner. Ze liet dit mij zien, door mijn probleem uit te tekenen in een ui. Een ui heeft vele lagen. Mijn klachten ook. De klacht die ik noemde was heel vaak niet de echte klacht. Er zaten meerdere lagen onder, die ervoor zorgden dat ik het eigenlijke probleem niet meer zag. Dit is in de loop der jaren en gebeurtenissen zo gegroeid. Karen liet mij zien dat vele klachten voortkwamen aan een vooroordeel. Ze liet mij nadenken over iedere laag die we door moesten. Ze legde me geen woorden in de mond, maar liet mij er zelf over nadenken. Dit was op dat moment heel lastig, maar achteraf had ik het niet anders gewild. Nu weet ik precies waar mijn problemen vandaan komen, ook nu nog, nu mijn behandeling bij Karen is afgelopen. Anders waren het niet mijn klachten, die later tot oplossingen gingen leiden, maar die van Karen. Dat had mij niet geholpen. En nu noem ik het uienmodel, maar eigenlijk was Karen in alle onderwerpen die ze met mij besproken heeft, niet opdringerig. Ze hielp me op weg, maar zei niks voor. Ook wanneer zij bepaalde behandelingen wist te noemen, die eventueel voor mij geschikt zouden zijn, en ik was er niet positief over, dan was dat prima. Niks moet. Voorbeeld:
Later hebben we het ook gehad over de gebeurtenissen in mijn leven die hebben geleid tot bovenstaande klachten. Misschien moesten we het nog dieper gaan zoeken. Misschien had ik trauma’s en bleef ik daarin steken. Karen had een bepaalde behandeling in gedachten die mogelijk de trauma’s konden behandelen. Dit zag ik niet zitten. Ik wilde liever niet te veel meer gaan graven in het verleden. Juist omdat alles niet meer om te keren is. Ik wilde me meer richten op het hier en nu, en hoe ik het leven nu voor mezelf weer leefbaar kon maken. Karen heeft de behandeling die ze in gedachten had, verder uitgelegd en voor mij op een rijtje gezet. Toen ik er toch niks mee wilde, was dit goed en gingen we verder zoals ervoor.
Trefwoorden van Karen als psycholoog: doortastend, precies, betrokken, persoonlijk, troostend, relativerend, meedenkend, staat open voor jou en jouw ideeën, humoristisch, houdt spiegel voor, etc etc.
Ik kijk heel positief terug op mijn behandeling en ben nu meer overtuigd dat ik op eigen benen kan staan. Ik beveel Karen Nagel zeker aan, wanneer je op zoek bent naar een goede en lieve psycholoog!

*

Ik liep al langer met de gedachte om hulp bij een psycholoog te gaan zoeken. Zowel op werk, woon- en liefdes gebied liep het niet lekker in mijn leven. Ik merkte dat ik in een negatieve gedachtenspiraal terecht was gekomen en dat ik hier waarschijnlijk niet snel zonder hulp uit zou komen. Ik ben op internet gaan zoeken naar een psycholoog en de site en uitstraling van Karen spraken me erg aan. Ik heb me aangemeld en na de 1e afspraak had ik al het gevoel dat er iets in werking gezet was. Ik voelde me erg opgelucht en had de bevestiging gekregen die ik nodig had om mijn pad verder uit te stippelen. Samen met Karen heb ik blokkades in mijn denken opgespoord en afgebroken.
Uiteindelijk heb ik na 4 afspraken genoeg aanknopingspunten meegekregen om zelf verder te kunnen.
Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar heb het gevoel dat ik er wel kom. In de tussentijd geniet ik van de reis.

 
-